6670 Hjemby

Biografi Del:2

6670 Hjemby

Holsted – et af klodens farligste steder

Jens voksede op i byen Holsted, som ligger omtrent 8 km nord for Kongeåen og præcis midt mellem Kolding og Esbjerg. Et område domineret af flade marker, larmende traktorer, en uophørlig summen fra speedwaycenteret og det evigt guldvindende hold, landsbytosser med besynderlige øgenavne og skulende folk med løstsiddende næver og for længst udbrændte lunter.

På et tidspunkt i 90’erne var det faktisk så galt fat med de løse næver at Jens i en udgave af Euroman, siddende i venteværelset hos “Frisør Munk”, kunne læse at Holsted politikreds var blandt de 10 farligste steder på kloden at opholde sig. Farligere end slummen i Mexico City! Ret sejt, og noget der absolut ikke blev nedtonet når vennerne fra de søvnige og pæne nabobyer Brørup og Vejen var på besøg.

Det var dog ikke sådan at man var i overhængende fare for at blive likvideret hvis man gik uden for en dør, hvorfor man roligt kunne springe på cyklen og tage til Holsted Å og fordrive noget af den uendelige tid Herren havde tildelt én.

Det siges at antallet af løse næver i Holsted nu til dags har stabiliseret sig på et mere normalt niveau, men hvad de unge mennesker i byen så praler med er ikke til at sige. Måske at slagteriet lidt nord for byen efterhånden har vokset sig større end selve byen?

Måske at De Nattergale næsten er fra Holsted, eller måske at Holsted engang var blandt de 10 farligste steder på kloden at opholde sig?